ВІЛЬНИЙ ПРОСТІР СПІЛКУВАННЯ У ОФІСІ ПОЗИТИВНИХ ЕМОЦІЙ: Теми та час детальніше
CITE » Проекти » Кэмп-мероприємства, акції, конкурси » 2013 - рік дитячої творчості

2013 - рік дитячої творчості

Робота з обдарованою молоддю у Вінниці

Документи на сайті президента

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 756/2012

Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості

З метою сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти постановляю:

1. Провести у 2013 році в Україні Рік дитячої творчості.

2. Кабінету Міністрів України розробити та затвердити до 1 лютого 2013 року план заходів із підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості.

3. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям розробити та здійснити заходи з підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості.

4. Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів із підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

28 грудня 2012 року

 

Для талантливых детей будет учреждена программа «Интеллектуальное будущее Украины» - Президент

В нашей стране будет начата программа «Интеллектуальное будущее Украины». Об этом Президент Украины Виктор Янукович сообщил во время расширенного заседания Кабинета Министров. «Мы учредим начнем для талантливых детей программу «Интеллектуальное будущее Украины», предоставим им дополнительные условия и возможности для реализации своих талантов», - сказал он.

По убеждению Главы государства, в этом контексте важна организация работы на постоянной основе областных и республиканских летних школ для одаренных учащихся с привлечением к сотрудничеству с ними ведущих специалистов и ученых.

 

В нових соціальних ініціативах Президента значну увагу приділено розвитку дитячої позашкільної освіти та дозвіллю дітей - Ірина Акімова

В нових соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича, які стосуються дітей, приділено значну увагу розвитку дитячої позашкільної освіти, дозвіллю та інтелектуальному розвитку школярів. Про це під час брифінгу повідомила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

За її словами, сьогодні тільки 13 регіонів регулярно проводять математичні й мовні літні школи. «Необхідно розширити коло дітей, які матимуть можливість розвивати свої таланти», - сказала І.Акімова. Вона наголосила, що Глава держави ставить завдання, щоб не менше 10 тисяч найталановитіших дітей щороку мали можливість навчатися і відпочивати у всеукраїнських і обласних літніх школах.

Перший заступник Глави АПУ повідомила, що вже цього року буде додатково організовано 15 всеукраїнських літніх шкіл на базі найкращих наукових центрів України із залученням науково-педагогічного складу. «На регіональному рівні буде збільшено мережу літніх шкіл, у 19 регіонах діятимуть ще 42 літні школи для талановитих дітей», - зазначила вона.

І.Акімова звернула особливу увагу на президентську програму «Інтелектуальне майбутнє України». Учасниками програми на основі відбору, порядок якого розробляє Міністерство освіти, щороку ставатимуть 100 найталановитіших дітей України, які матимуть змогу проводити дослідження на базі Малої академії наук.

У полі соціальних ініціатив Президента залишається також система позашкільної освіти, підкреслила І.Акімова. Вона зазначила, що до кінця 2014 року кількість дітей, які відвідують позашкільні секції і гуртки, повинна бути збільшена з 1,5 млн до 2,5 млн. Перший заступник Глави АПУ нагадала, що нині вся позашкільна освіта фінансується коштом місцевих бюджетів. «Ставиться завдання, щоб фінансування з місцевих бюджетів регулярно доповнювалося сумою з державного бюджету», - сказала І.Акімова.

Вона також наголосила на необхідності реконструкції майже 70% спортмайданчиків, які діють при школах та інших навчальних закладах. За словами Першого заступника Глави АПУ, майже 29 тисяч спортмайданчиків потребують серйозної реконструкції. Ця реконструкція й модернізація повинні бути проведені до кінця 2014 року, наголосила І.Акімова.

 

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 927/2010

Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді

З метою підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді, стимулювання розвитку їх творчого потенціалу, враховуючи визначну роль Українського державного центру «Мала академія наук України» Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України у залученні до систематичної науково-дослідної роботи обдарованих і талановитих дітей та молоді, постановляю:

1. Надати Українському державному центру «Мала академія наук України» Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України статус національного й надалі іменувати його – Національний центр «Мала академія наук України».

2. Надати підтримку Президента України Всеукраїнському конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України.

3. Кабінету Міністрів України опрацювати разом із Київською міською державною адміністрацією та забезпечити вирішення в установленому порядку питання щодо надання Національному центру «Мала академія наук України» необхідних приміщень.

4. Міністерству освіти і науки України за участю Національної академії наук України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській, Севастопольській міським державним адміністраціям:

вжити заходів щодо розширення мережі позашкільних навчальних закладів – територіальних малих академій наук учнівської молоді та вирішення питань розміщення таких закладів, їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення;

забезпечити вирішення в установленому порядку питання модернізації матеріально-технічної та навчально-методичної бази існуючих позашкільних навчальних закладів по роботі з обдарованою і талановитою учнівською молоддю.

5. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим державним адміністраціям запровадити систему заохочень та підтримки переможців II і III етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів, І і II етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України, в тому числі шляхом заснування відповідних премій та стипендій.

6. Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів щодо розвитку і функціонування загальнонаціональної системи виявлення та підтримки талановитих і обдарованих дітей та молоді, створення сприятливих умов для самореалізації творчої особистості.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

30 вересня 2010 року

 

                              
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 8 серпня 2007 р. N 1016

Київ
Про затвердження Державної
цільової програми роботи з обдарованою
молоддю на 2007-2010 роки

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
1. Затвердити Державну цільову програму роботи з обдарованою
молоддю на 2007-2010 роки (далі - Програма), що додається.
2. Міністерству економіки включати щороку визначені Програмою
заходи та показники до розділів проекту Державної програми
економічного і соціального розвитку України на відповідний рік.
3. Міністерству освіти і науки та Міністерству фінансів
передбачати під час складання проекту Державного бюджету України
на відповідний рік кошти для виконання Програми.
4. Міністерству освіти і науки подавати щороку до 1 січня
Кабінетові Міністрів України інформацію про хід виконання
Програми.

Прем'єр-міністр України В.ЯНУКОВИЧ

Пов'язані документи

Матеріали

Універсіади-2013 - частина національного ексклюзивного комплексного продукту об'єднаного під спільною назвою - "(ЕЕККОО)"(еколого-економічний, конкурсно-консультаційний, образотворчий осмос)(економіка дружня до екології "ЕКО в квадраті", позашкільні технології засвоєння знань та вмінь у мобільній школі майстрів), готує пропозиції до законів по освіті, екології, економіці, культурі та спорту, подає власні проекти до Книги рекордів України, підтримує творчі ініціативи та починання. ЕЕККОО складається з Програми "Територія інновацій", еколого-економічних та освітньо-пізнавальних (ігри "Інтеллектуальний капітал", "Битва Еко-кіборгів", Універсіади з бізнес-моделюванням та Фінансовим плануванням Сім`ї, Програма по розділенню відходів у навчальних закладах "Європейське місто", Інтернет канал і телепрограма "ЕкоАльтернатива", "Економіка і право" та молодіжне підприємство "Рекламна платформа Альтернативний вектор", постійно діючий круглий стіл "Сучасна позашкільна освіта"), регулярних соціально орієнтованих (майстер-класи для людей з особливими потребами і дітей, які пропагують національну символіку), образотворчих (створення арт-об'єктів), конструкторсько-технічних (міжнародний фестиваль екко-моделей, майстерня веломобілей і авіамоделей, гуртки з ракетобудування) і національно-культурно-спортивних ("Вітаю Вій", новорічне шоу "ЗОЛОТА ПІРАМІДА", "Ред Рута Руеда" та інші до календарних свят, секції та турніри з тенісу, шахів, капоейри, конкурс "Еко-сімей") заходів, у тому рахунку інтерактивних, акцій («Велопаркінг кожному магазину», «Еко-локації роздільного збору відходів у кожний під`їзд будинку», патріотична акція "Рожева піраміда миру" та ін.), з використанням міжнародних программ (Stop Eco Mess, Aflatoun, «Зелена демократія» ("Розвиток спроможності учнівського самоврядування через екологічну освіту" Фонду посольства США в Україні), рекомендованих для дітей та батьків ГО «Академія творчості "АРТЕККО"», ГО «Центр інноваційних технологій», Центром інноваційних технологій освіти, авторськими творчими майстернями-лабораторіями ВОІПОПП.

«Alis inserviendo consumor»

Найближча зустріч
Консультування з Тестових Завдань
у Скайпі з 18.00 (день узгоджується за телефоном). докладніше

Заняття по економетриці, основам підприємництва та ремесел, програмуванню та WEB-дизайну, тенісу,..., у профільних клубах (гуртках) та консультаціі з закордонними спеціалістами, будуть проводитись безкоштовно і після закінчення Універсіади.

Скайп-конференція

Чекаємо реєстрацію музичне училище, технічний, агрономічний, транспортний коледж